yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini katkısızlar.

Yangın merdivenine ehil sarhoş olmak yetişkin bir avantajdır. Zahir bu üstünlükı halk etmek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri daha çok legal çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen mürtefi binalarda yangın merdiveni binanın konstrüksiyon aşamasında imal edilmektedir. Fakat şüphesiz bir yangın merdivenine sahip tutulmak bağırsakin binanızın yeni olması evet da dolgunca faziletli olması gerekmemektedir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam uyum katkısızlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi bilirkişi kadromuz ve semereli çallıkışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir binada yangın merdiveni seçeneğine hüküm verilebilmesi sinein;

Yangın bapsı acil çıkış dâhilin kullanılacaksa o mevsim lazım koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat gayrı kapı imalatları üzere değildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da hane önünde bulundurularak standartlara uygun halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

Ivedi çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması yerinde insanların binadan hızlı ve güvenli bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir kapıdır.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve metanet midein tercih edilir.

Elektrikler kesik evetğunda birlikte geceleri parlayan bir konstrüksiyonda olan bu hatlar tehlikeli durumların Yangın Çıkış Kapısı yolculuk göstericisidir.

Olası yangın yahut herhangi bir ateş yerinde binayı endamsız sürede tahliye etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni düşüncemları strüktürlmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut ivedi bir durumda insanların rahat bir itmesi ile dâhilen hariçya gerçek açılmaktadır.

Report this wiki page